Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ikbenik
ikbenik - 11-05-2012 16:53:07
Huishouden & Energie

Keukenblad ikea

In de publicatie van de tweede kamer: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-27809-3.html">aanpassing van boek 7 van het burgerlijk wetboek aan de richtlijn betreffende bepaalde aspecten van de verkoop van en de garanties voor consumptiegoederen staat:

[quote]artikel 5 lid 1 bepaalt dat de verkoper krachtens artikel 3 aansprakelijk is wanneer het gebrek aan overeenstemming zich manifesteert binnen een termijn van twee jaar vanaf de aflevering van de goederen. titel 7.1 bw kent geen vaste (verval)termijn bij het verstrijken waarvan de koper geen beroep meer kan doen op de rechtsgevolgen van non-conformiteit. dit betekent dat ook na meer dan twee jaar kan blijken dat de zaak niet aan de overeenkomst beantwoordt, en de koper zijn in artikel 7:21 bw genoemde rechten kan uitoefenen. een belangrijke factor daarbij is uiteraard de levensduur van de zaak. met name bij duurzame consumptiegoederen is de levensduur daarvan veelal langer dan twee jaar. met het systeem van titel 7.1 bw wordt meer recht gedaan aan de verscheidenheid van zaken, zodat de termijn van twee jaar uit artikel 5 lid 1 niet wordt overgenomen. in artikel 5 lid 1 wordt voorts bepaald dat indien voor de uitoefening van de in artikel 3 lid 2 vermelde rechten in de nationale wetgeving een verjaringstermijn geldt, deze niet korter mag zijn dan twee jaar vanaf de aflevering. de verjaringstermijn ter zake is in titel 7.1 bw geregeld in artikel 23 lid 2. deze termijn is twee jaar en begint te lopen op het moment dat de consument het gebrek aan de verkoper meldt. omdat dit moment nimmer eerder valt dan het moment van aflevering, behoeft deze bepaling geen aanpassing.


dus de tweede kamer liegt ook? want hierboven staat totaal iets anders dan op consuwijzer!!!