Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ikbenik
ikbenik - 11-05-2012 20:29:19
Huishouden & Energie

Keukenblad ikea

[quote=dcz schreef op vrijdag 11 mei 2012, 20:15]"er staat heel duidelijk "gebrek aan overeenstemming", dus ieder gebrek aan de overeenkomst. er staat niet: "gebrek aan de zaak", "gebrek aan het product".

zoals al talloze malen aan je is uitgelegd, houdt " overeenstemming 'in dit soort gevallen hetzelfde in als "koop-overeenkomst'..
klopt.

[quote=dcz schreef op vrijdag 11 mei 2012, 20:15]
waar zou een koper anders overeenstemming over moeten hebben: aan het feit dat koper en verkoper het eens zijn over de producteigenschappen?

ja.

het product dient volgens de koopovereenkomst geleverd te zijn en de eigenschappen te bezitten welke de koper op grond van die koopovereenkomst mag verwachten.
daarnaast kan de verkopende partij en fabrikant daarnaast bepaalde gebreken uitsluiten of bepaalde kwaliteiten toekennen, welke onder de garantiebepaling is ondergebracht.

en als je het nog niet begrijpt:

voor de aansprakelijkheid van de verkopende partij dat het product niet volgens de koopovereenkomst geleverd is of niet de eigenschappen bezit welke de koper op grond van die koopovereenkomst had mogen verwachten, is volgens de europese richtlijn beperkt tot twee jaar na aankoopdatum. dat wordt ook wel de "wettelijke garantie" genoemd.

voor de garantie zelf is de verkopende partij helemaal vrij in om die zelf te bepalen.

dat veel mensen (en ook consuwijzer) garantie met "wettelijke garantie" verwarren, betekent nog niet dat het ook juist is.
en dat probeer ik nu de hele tijd duidelijk te maken.