Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ikbenik
ikbenik - 12-05-2012 23:51:14
Geldzaken & Recht

Griekenland

[quote=timfelix schreef op zaterdag 12 mei 2012, 23:01]want als griekenland de eu verlaat, is daarmee de kans dat ze de leningen terugbetalen ook verkeken en moeten ze weer gaan investeren in een nieuwe valuta met geld dat ze niet hebben.



steeds meer banken en landen houden daar rekening mee.
steeds meer partijen nemen nu hun maatregelen.

ik durf dit te zeggen: griekenland verlaat de euro. alleen de vraag is wanneer?

kijk naar de maatregelen die men treft, kijk naar de grieken zelf. steeds meer grieken worden anti-europa.

als griekenland de overeenkomst verscheurd, tekenen zij zelf de exit.

het punt is juist: veel landen willen andere landen helpen die in de problemen zitten. alleen als de landen die in de problemen zitten niet geholpen willen worden, alleen als parasiet door willen gaan, pikken de andere landen dat niet. dus exit die landen die als parasiet door willen gaan en voor de rest niet geholpen willen worden.

de rest van europa heeft griekenland willen helpen, zijn daarmee ook veel te ver gegaan. de grieken willen het huishoudboekje niet op orde krijgen: enige oplossing: exit euro.

zelf geloof ik niet dat met exit griekenland ook gelijk exit gehele euro zal zijn. de degene die dat zeggen doen aan stemming makerij. de meeste eurolanden hebben al serieus achter de schermen beziggehouden met exit griekenland.
nu geeft men zeer serieuze laatste waarschuwing naar de grieken. als de grieken zo door blijven gaan is er maar één ding mogelijk: exit.
ik hoop dat het niet zover zal komen, alleen ben ik bang dat het wel zal gebeuren.

europa wilt het aard van het beestje veranderen: de mentaliteit van de grieken. dat lukt dus nooit en kijk naar de demonstraties van de grieken zelf.

ik heb zelf niets tegen de grieken, maar zo kan het niet verder gaan.