Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ikbenik
ikbenik - 13-05-2012 03:14:48
Geldzaken & Recht

Griekenland

[quote=festinger schreef op zondag 13 mei 2012, 02:29]wat weer een domme discussie met allerlei intelligente wijsheden en meningen. moet denken aan het spotje over herdenken en vrijheid van 4/5 mei wij zijn hier blijkbaar vrij en kunnen een mening uiten.
het volk van griekenland geeft zelf ook een hele duidelijke mening: alles bij het oude laten.


[quote=festinger schreef op zondag 13 mei 2012, 02:29]
maar als zelfs de topeconomen en alle wijze politici griekenland met miljarden niet kunnen redden dan is dat een voorteken van een falend systeem.
het probleem bij de grieken zich toch echt totaal anders.


[quote=festinger schreef op zondag 13 mei 2012, 02:29]wat betekend vrijheid als je als individu je kunt uiten maar het systeem van olie en macht nog steeds regeert.
het probleem is juist dat het volk alles bij het oude wilt laten, terwijl de oude regering alles wilde doen om de boel op orde te brengen. daar moesten dus ook veranderingen komen. veranderingen die het volk niet wilt.
niemand is blij met bezuinigingen, maar er zijn natuurlijk ook grenzen. als het volk totaal geen veranderingen wilt, omdat ze dan hun mentaliteit op moeten geven en tegen europa keert, maar wel het geld van europa willen blijven ontvangen zit maar één ding op: de euro verlaten.

de resten van de eurolanden willen griekenland helpen om de boel op orde te krijgen, maar als de grieken zelf geen veranderingen willen houdt het echt op.

stel! we schelden de grieken alle schulden kwijt zodat ze met een schone lei kunnen beginnen, zijn ze dan geholpen? nee, omdat ze hun huishoudboekje niet op orde hebben. ze willen ook geen veranderingen waardoor hun huishoudboekje op orde komt. dus heeft hulp om ze uit de problemen te helpen geen zin omdat ze domweg niet uit de problemen komen.

en ik ben persoonlijk van mening dat ik hier niet krom hoef te lopen dat ik dus het tekort voor de grieken mag gaan betalen. dat verdom ik dus. ik wil ze wel helpen om uit de problemen te komen, maar ze moeten toch echt hun eigen broek ophouden. en als ze zelf hun broek niet op willen houden, laten ze die broek maar vallen en ik weiger dus echt om voor hun de broek op te houden. en ook bij diverse andere grote eurolanden is de maat vol.