Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 14-05-2012 13:30:05
Geldzaken & Recht

Na 3 jaar geen aanmaning of herinering. aansprakelijk voor extra kosten?

Nee geen idee, de andere mensen die des tijds wel hebben betaald heb ik onderhand contact mee gehad. het kantoor heeft volgens mij wel hun adres omdat iedereen een week terug is aangeschreven.

ik heb alles naar mijn verzekering gestuurd omdat ook de persoon aan het juridisch advies de zaak erg niet kloppend vond en heb ook in de emails gezet dat het rechterlijk vonnis niet spreekt over het betalen van de executiekosten maar ook dat er kosten zijn opgelopen die voorkomen hadden kunnen worden.

ik kreeg bij het eerste rechterlijke vonnis een extra brief opgesteld door iemand van het kantoor; op verzoek van de publiekrechtelijke rechtspersoon, (naam gemeente), zetelende in (stadnaam), voor deze zaak tot het uiteinde der executie van na te melden executoriale title woonplaats keizende te (adres kantoor, naam kantoor en naam persoon)

verder stond erbij in naam van der koningin bevel gedaan;

dat we binnen 6 weken uit het pand moesten

dat binnen 2 dagen de betaling van de proceskosten moesten worden voldaan enerbij kosten van dit exploot als aan de voet dezes nader gespecificeerd 82,- euro exclusief de advertentiekosten van te plaatsen aankondiging
onverminderd de verder nog te vallen kosten en verschotten van executie, welke niet-tijdige voldoening zullen volgen.

dit is een extra formulier die bij de post was gekomen in 2009 en daarna nooit meer. ook werdt dit formulier niet besproken toen we op bezoek waren en kregen we alleen nogmaals het vonnis te zien waar dit stuk niet opstaat.

er staat welliswaar dat we hiermee verantwoordelijk zijn voor bv advertentiekosten maar als het bureau na het verstreken termijn geen contact meer met ons opneemt terwijl ze bv derdenbeslag plegen zonder aankondiging dan klopt er iets in mijn ogen niet. de hoge rekening zou kunnen zijn voorkomen als het bureau met ons contact had opgenomen met een aanmaning of herinering, we hadden indertijd ons deel van de rekening betaald en hebben daarna nooit meer wat gehoord wat ons de impressie gaf dat alles goed was verlopen.

het extra formulier was indertijd meegestuurd met het vonnis maar hoorde er niet bij, toen wij naar het kantoor waren gegaan hebben wij een kopie meegekregen van het vonnis waar toen dit formulier niet meer bij zat.
het rechterlijk vonnis klinkt als volgt;
binnen 6 weken eruit, de procedure kosten betalen (begrote verschotten en advocaat salaris) dat was wat we in 2009 op de rekening kregen 1200,- ong.
verklaart dit vonnis tot zover uitvoerbaar bij voorraad,
wijst af het meer of anders gevorderde.