Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 17-05-2012 23:16:27
Geldzaken & Recht

Ruilen

Tot15karakters schreef op donderdag 17 mei 2012, 22:24: handel op school is verboden.

dus je mag niets verkopen zonder toestemming school.
dit om verkoop van drugs en zo te voorkomen en gestolen goederen.

ook vele bedrijven hebben deze huisregel ingesteld dus ruilen mag ook officieel niet.

verder is dit duidelijk niet een gelijkwaardige ruil, maar omdat u het dure niet wilde heeft uw kind blijkbaar die geen waardegevoel heeft het daarom zelf maar zo opgelost.

het kan zijn dat uw kind het dus zelf voorstelde want kinderen denken anders dan volwassenen.

zeg maar dat oma boos word als ze dit hoorde en vermoedelijk regelen ze het onderling zelf wel.


ehh???
het zijn gewoon 2 kleine kinderen geweest die blijkbaar elkaars armbandje mooi vonden en daarom hebben geruild. heel veel kinderen die samenspelen op school en in de opvang ruilen dingetjes met elkaar en delen dingen. of de waarde in geld uitgedrukt gelijkwaardig is of niet, daar houden 4-jarigen zich niet mee bezig lijkt mij! voor mijn kind is van 4 is haar prinsessejurkje van carnaval even veel "waard" als haar winterjas van esprit, om het zo maar eens te zeggen.

waar het nou om gaat, is dat de waarde van het armbandje van mijn kind absoluut niet in verhouding staat met het plastic dingetje van het andere kindje. zou mijn kind ook een plastic armbandje hebben gehad, dan zou ik er eerlijk gezegd geen moeite voor hebben gedaan.

het frappante is, is dat aan de deur ik eerst de moeder sprak en na mijn uitleg en mijn verzoek om het armbandje, was het eerst geen probleem. maar haar dochtertje en haar man waren nog niet thuis, dus ze zou mij later bellen om mij te laten weten wanneer ik weer langs kon komen om de armbandjes weer om te ruilen.
2 uur later belde haar man mij en vertelde toen dat zijn meisje de armband echt heel mooi vond en zij hem dus niet terug wilde geven en hij eerlijk gezegd ook niet, want "geruild is geruild" en hij en zijn vrouw hadden geen zin om hun meisje "verdrietig" te maken. toen ik zei dat mijn dochtertje ook heel verdrietig was omdat haar mooie cadeau van oma weg was en zijn vrouw al had toegezegd dat het geen probleem was om de armbandjes weer te ruilen, zei hij alleen: "tsja, van ruilen komt huilen, he?" en verbrak toen de verbinding. ik heb nog geprobeerd terug te bellen, maar er werd niet opgenomen.

ik ga de tip van schoolbemiddeling proberen, maar eigenlijk vind ik dat dit toch iets is waar de ouders onderling moeten kunnen uitkomen.