Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

vliegenderob
vliegenderob - 18-05-2012 12:52:16
Voeding & Gezondheid

Leesbril

[quote=ivdb schreef op woensdag 16 mei 2012, 19:18]goedenavond,

de opticien geeft aan dat dit mijn hoofdpijn kan verklaren en probeert mij nu al dagen te bereiken om mij een bril te verkopen, omdat ik aangaf er even over te willen denken. niet heel objectief advies dus, want hij wil verkopen.

omgeving zegt dat . . . . . .. wel objectief advies, maar geen kennis van zaken.
.

je hebt zelf al antwoord gegeven op je vragen. de opticien kan antwoord geven, daar heeft hij voor geleerd, je kunt hooguit een optometrist nog eens proberen, heeft iets meer geleerd al geeft de apparatuur van de opticien vandaag de dag antwoord op vragen die zo'n meer geleerde ook zal geven.
je zegt zelf al, volkomen terecht, dat de omgeving geen kennis van zaken heeft, waarom dan toch vragen? om nog een suggestie te krijgen van iemand die het ook niet weet? denk eens aan een chinees gezegde:niemand kan een discussie sneller beëindigen dan hij die weet waarover hij spreekt! (daarom zitten we hier al aan twee bladzijdes met reacties) ik vraag me eigenlijk sowieso al af waarom je hier vraagt waarom jij thuis hoofdpijn krijgt, daar zijn zoveel oorzaken voor dat een vraag hier alleen maar meer verwarring brengt en stokpaardjes oproept, zoals traporgel die venijnig opmerkt en natuurlijk wil de opticien een bril verkopen. of gaat u vandaag nog terug naar de opticien om hem 50 euro te betalen voor zijn meetwerk? werk jij voor niets, traporgel? is het niet normaal dat je iemand betaalt als je vraagt iets te doen? moet iedereen voor jou gratis werken, traporgels? als je een been zou breken, verwijt je dan de chirurg dat hij je alleen maar helpt omdat hij aan je wil verdienen? wat een onzin, maar ja, komt hier vaak voor, de jaloezie dat anderen iets verdienen! overigens heb ik als brildrager nog nooit meegemaakt dat ik moet betalen voor opmeten, zeker geen vijftig euro!
ivdb, misschien heb je wel een goede opticien getroffen, één die liefde voor zijn vak heeft en, omdat je geen alledaags geval bent, (alledaags noemt ik bril opmeten en die op je neus zetten en geld vangen) je misschien wel interessant vindt en graag een oplossing wil zoeken want daar leert hij weer van. uiteraard heeft hij liever dat je bij hem komt dan bij iemand anders, ook is het heel goed mogelijk dat hij wat heeft nagekeken in zijn literatuur of een collega heeft gesproken, druk met je bezig is geweest en mogelijk een oplossing voor je heeft gevonden en je dat wil vertellen. komt vaker voor. wat is er eigenlijk mis met zijn handelen? waarom moeten we altijd alles maar negatief beoordelen?