Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 21-05-2012 15:43:43
Geldzaken & Recht

Ruilen

Kinderen tot 18 jaar zijn vlgs het wetboek van handel - zonder toestemming van wettelijke vertegenwoordigers - in principe niet handelsbekwaam en door hun gemaakte overeenkomsten, cq. aankopen (dus ook ruil) kunnen door wettelijke vertegenwoordigers teniet worden gedaan !
eventueel door tussenkomst van kantonrechter.
resumé: zonder uw toestemming zijn (officiële) aankopen, ruilingen, overeenkomsten in principe niet geldig en door u teniet te doen.
ouders van de andere partij hebben zich hierbij neer te leggen.
kosten kantonrechter zijn gegarandeerd voor hun rekening.

vaak zijn er geschillen met aankoop van (huis)dieren door minderjarigen bij dierenzaken. in de winkel hangen dan borden met bijv.: "levende have wordt niet retour genomen ....". helaas geldt dit niet bij aankopen door minderjarigen zònder toestemming van wettelijke vertegenwoordigers.

komt er dus in principe op neer dat handel (ook ruil) door minderjarigen alleen mag in het bijzijn van ouders, etc.