Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 22-05-2012 11:34:48
Geldzaken & Recht

Ruilen

Ik heb toch echt op de tv een jong kind gezien waarbij een gouden ketting was gestolen. m.i. is het geen sprookje dat kleine kinderen bestolen worden.

het is betreurenswaardig dat de ouders v.h kind wat de dure armband in bezit had, niet zelf meteen naar de ouders van het andere kind gegaan zijn. maar dat is een kwestie van normen en waarden. deze liggen blijkbaar anders bij de ouders van het kind wat nu de dure armband heeft.


cathja schreef op dinsdag 22 mei 2012, 10:46: @ tdehond:

ik ken geen mensen in mijn omgeving die hun kinderen met gouden sieraden om naar school laten gaan (we hadden het hier wel over het kindje van 4 jaar natuurlijk!) en er zijn mij ook geen verhalen bekend dat kinderen van de onderbouw bloot stonden (dus buiten de schoolhekken) aan op geld en sieraden beluste jongeren op scooters! die zouden dan vlak langs de wachtende moeders heen moeten scheuren en juist bij die kleintjes zomaar een armbandje losrukken? nou, het zal misschien onder bepaalde omstandigheden wel eens zijn gebeurd, maar mijn kleinkinderen zitten op een basisschool met meer dan 600 leerlingen en er is toezicht genoeg.

waar het allemaal om ging (en de discussie is veel te ver afgedwaald naar een sprookjes-niveau!) is de kwestie van het kindje dat haar armbandje heeft geruild met een ander kindje, en tot overmaat van ramp is het armbandje nu "zoek".
tja, ga dán maar eens iemand als schuldige aanwijzen. de ouders van dat andere kindje hadden direkt in moeten grijpen toen hun kind met zoiets kostbaars thuiskwam, en omdat ze hierin nalatig zijn geweest, zegt dit voor mij veel over de mentalitiet van die mensen. dat die kindjes de waarde niet zien van de armbandjes is logisch, maar ouders zijn er om hun kinderen bij te brengen wat kan en niet kan. als je ziet dat jouw kind in een speelgoedwinkel een 'kleinigheidje' pakt, dan vertel je toch óók dat daarvoor betaalt moet worden? of denk je dan ook: "ach, ze wil het niet teruggeven, dus laat maar"?

zo zie ik dat.