Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ac
achey - 22-05-2012 11:38:52
Geldzaken & Recht

Hogere eigen bijdrage voor mensen met vermogen

[quote=jorisw schreef op dinsdag 22 mei 2012, 11:17][quote=achey schreef op dinsdag 22 mei 2012, 09:50]

ik ben tegen het volledig uitknijpen van de "rijkeren" onder ons. integendeel zelfs. maar een paar procenten meer inleveren omdat je ook veel meer kosten maakt in de gezondheidszorg staat niet echt in verhouding.

maar die rijkeren dragen al naar verhouding veel meer bij aan de zorgkosten. ruim 75% van de zorgkosten worden door de overheid gefinancieerd en dat wordt weer gefinanicierd door belastinginkomsten. dus waarom mensen die al een paar keer hebben bijgedragen aan die pot met geld nog een keer laten betalen.

dan ben ik toch meer voor een systeem waar een ongezonde levenstijl het criterium is voor extra lasten (oftewel: (nog) hogere accijnzen op tabak/alcohol, vettax, dat soort dingen dus).

dat is een stuk eerlijker dan mensen die gezond hebben geleefd en toevallig wat geld hebben opgespaard (als je niet rookt heb je heel veel geld per maand over om te sparen) nog een keer te belasten.




in een extra tax op een ongezonde leefstijl kan ik me wel vinden hoor. daarin geef ik je zeker gelijk. ik betwijfel alleen of het genoeg zal opleveren (zonder het tot in extremen te verhogen) in vergelijking tot de maatregel waar deze discussie mee begon.

echter ik moet toegeven dat ik dat niet kan onderbouwen met getallen. dus ik ben meer dan bereid mijn veronderstelling aan te passen :)

het feit dat je meerdere keren "meebetaalt" aan dingen. is dat niet inherent aan het belastingsysteem? :) als het niet gezondheidszorg is dan wel aan een ander iets.

enfin ik begrijp het gevoel wel hoor. mensen die hard werken en op die manier iets opbouwen moet je zeker niet alles afpakken. je verdient dan ook die extra's.