Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 22-05-2012 13:15:48
Geldzaken & Recht

Ruilen

Ik wilde het eerst niet doen maar toevallig belde mijn dochter, juriste, op en heb ik het geval toch maar voorgelegd, doe ik normaal nooit voor derden.
zij adviseert om, als bemiddeling van de school geen effect heeft, een aangetekende brief naar de ouders te sturen. i.v.m. de eventuele vervolgstappen zal de brief mogelijk ook door een rechter gelezen worden en dient deze brief te worden opgesteld als zijnde eerste contact waaruit blijkt dat u ter goeder trouw bent. in die (aangetekende) brief moet het hele verhaal,. inclusief omstandigheden, vanaf het begin vertelt te worden en gesteld worden dat het normaal is dat die ruil teruggedraaid wordt. refereer aan het eerder plaats gevonden contact, vraag om de zaak nog even te overdenken en dan binnen twee weken te reageren of te schrijven waarom zij vinden dat die armband niet teruggegeven zou moeten worden. (deze tekst is nodig om het eventuele antwoord tegen hen te kunnen gebruiken) stel voor om dan die armband aan één van de leerkrachten op school te overhandigen. (geen confrontatie met u en geen kans geven te zeggen dat ze hem hebben teruggegeven) schrijf ook dat indien dit niet gebeurt u dan vervolgmaatregelen zult nemen. stel wél eerst de school op de hoogte van uw plan om deze brief te schrijven met het verzoek of zij daarmee akkoord kunnen gaan, kan met een telefoontje of face á face en stuur hen dan een kopie van die brief. eindig de brief met de mededeling:
ik stel u bij deze aansprakelijk voor het terugbezorgen van de armband en behoud mij intussen alle rechten voor. hoogachtend,enz.
de kans is groot dat, tenzij, wat niet onaannemelijk is, deze mensen ervaring hebben met duistere zaken, de armband dan snel terugkomt..