Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ti
timfelix - 22-05-2012 18:03:49
Geldzaken & Recht

Extra collegegeld voor studenten

[quote=tdehond schreef op dinsdag 22 mei 2012, 17:48]lijkt mij een prima idee. later verdienen deze studenten meer dan genoeg om leningen af te betalen.

dit is weer eens iets anders dan bejaarden en chronisch zieken uitpersen.



lijkt me inderdaad een briljant idee, mensen van nog geen 25 opzadelen met een studieschuld van 25.000-40.000 euro en er daarna achterkomen dat die mensen het niet kunnen afbetalen en dat de leningen kwijtgescholden moeten worden. niet elke alumnus verdient buitensporig veel en sommigen zitten zelfs onder modaal, die mensen moeten dan de rest van hun leven krom liggen om die schuld af te lossen.

misschien is het eens een idee om de mensen die gestudeerd hebben en meer verdienen (en doorgaans héél veel werken) te bedanken in plaats van die mensen op te zadelen met een belasting van 52% en allerlei boetes die mensen ontmoedigen om door te leren.

op deze manier wordt het sommigen onmogelijk gemaakt om door te studeren en een beter leven op te bouwen en dat is ook niet goed voor de nederlandse kenniseconomie. en laat de kenniseconomie nou nog het enige zijn waar wij nederlanders nog echt een voordeel in hebben.