Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

naitsoezn
naitsoezn - 23-05-2012 14:46:17
Geldzaken & Recht

Extra collegegeld voor studenten

[quote=timfelix schreef op woensdag 23 mei 2012, 14:30][quote=tdehond schreef op woensdag 23 mei 2012, 09:58]dat kan je ook na je studie doen in het bedrijfsleven.
i.p.v. feesten organiseren voor de studentenverenigingen. scheelt ook weer overlast voor de omwonenden.

[quote=jorisw schreef op woensdag 23 mei 2012, 09:05][quote=empyria schreef op woensdag 23 mei 2012, 06:47]het scheidt het kaf van het koren...:-/


(is mijn mening)

helemaal mee eens. het gaat bij een universitaire opleiding niet alleen om het leren van de stof maar ook om je voor te bereiden op leiderschap (dat zou in ieder geval de ambitie moeten zijn van een student die een academische opleiding doet; ). en daar hoort het werken onder druk met harde deadlines bij.



juist vanwege de ontwikkeling van leiderschapskwaliteiten worden studenten aangeraden om bij een studentenvereniging of studievereniging (ja, er is een verschil) te gaan als bestuur. dat soort dingen zijn verschrikkelijk belangrijk naast een studie, want vwo en wo zijn beide opleidingen die alleen op theorie gefocust zijn en dus de praktische kant weinig behandelen. in een bestuursjaar kan een student bij een studentenvereniging als praesus, ab actis, fiscus, vice-praesus, acessor of aquisitor zien hoe de praktische zaken binnen een onderneming behandeld worden. daarbij is het ook goed voor de sociale ontwikkeling en zijn er enorm veel bedrijven die liever mensen in dienst nemen die bij een studentenvereniging gezeten hebben. bijvoorbeeld heineken, meer dan de helft van de hoger-opgeleiden die daar werken hebben bij het studentencorps gezeten.
deze maatregel weerhoudt studenten er ook niet van om bestuursfuncties te bekleden tijdens hun studie, maar het zorgt ervoor dat studenten bewuster een keuze moeten maken. of je kiest voor maximaal een jaar vertraging (wat trouwens ook prima te combineren is met een bestuursfunctie), of je kiest ervoor om voor 3000 euro een extra jaar bij te kopen.

je zult als student dus gewoon iets kritischer moeten zijn in het uitkiezen van de extracurriculaire activiteiten en keuzes moeten maken: dus niet en een jaar bestuurservaring, en een extra (vaak overbodige) stage, en een jaartje veel reizen, en een paar hertentamens doen omdat je te laat begonnen bent met leren, maar gewoon kiezen. als je kiest voor een jaar bestuurservaring, dan zul je het vele reizen moeten laten zitten en zul je weinig tot geen extra vertraging mogen oplopen. en als je door die drukke bijbaan minder tijd hebt om te studeren, kun je niet ook nog eens gratis een jaartje bestuurservaring op gaan doen... is niets mis mee om studenten wat kritischer en zelfbewuster te laten plannen hoe hun studie-tijd eruit gaat zien.