Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 23-05-2012 23:24:16
Geldzaken & Recht

Ruilen

Vliegenderob,

met alle respect, maar u weet zelf niet wat u heeft geschreven.
u heeft wel geschreven dat uw dochter het advies heeft gegeven om de school om toestemming te vragen de ouders aansprakelijk te stellen middels een brief.

ik quote even wat u op 22/5/2012 om 13.15 schreef over de aansprakelijk stelling brief :
stel wel de school op de hoogte van uw plan om deze brief te schrijven, met het verzoek of zij daarmee akkoord kunnen gaan.
dat is uw letterlijke tekst
uw dochter heeft dus letterlijk tegen u gezegd dat de school toestemming moet geven voor het schrijven van de brief.
voor alle nederlandse taal duidelijkheid : als de school niet akkoord gaat--geen brief.

en dat u nog in gaat op dat fietsenstallingverhaal, wat een succes !
had ik echt niet van u verwacht.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++==

vliegenderob schreef op woensdag 23 mei 2012, 22:57: wimmi20 schreef dinsdag 22 mei 2012, 13:39:

vliegende rob,
ik vind het advies van uw juridisch geschoolde dochter nogal vreemd.
zij adviseert de onwillige ouders een aangetekende brief te sturen, maar alleen als de school daarmee akkoord gaat.
nou heb ik mijn broer opgebeld (die de fietsenstalling beheert bij het gerechtsgebouw, dus die weet het heus wel) en die zegt dat de school er geen bal mee te maken heeft of men een brief stuurt aan die nare ouders.
dat zal lekker worden--zegt mijn broer--dan gaat de school bepalen of je een andere ouder aansprakelijk mag stellen.

sorry wimmi maat jij bent een hele slechte lezer! mijn dochter adviseert helemaal niet alleen een brief te schrijven als de school akkoord gaat dat staat er helemaal niet, hoe kom je daar bij?? zij adviseert de school van te voren op de hoogte te stellen van de voorgenomen plannen (normaal burgerfatsoen) en of dat akkoord is, dit, (het laten terugbezorgen van de armband bij de school) omdat bij (mogelijk) teruggeven de school erbij betrokken wordt en je niet zomaar iemand daarmee ongevraagd en onverwacht kunt opzadelen. jij stelt heel wat anders dan dat er staat, lees eerst eens goed vóór dat je commenteer geeft!
dat je stelt dat jouw broer die bij een fietsenstalling werkt daarom juridisch geschoold is en er verstand van heeft, vind ik een belediging voor de rechters en juristen die vele jaren gestudeerd hebben en ervaring mee hebben. of nemen de rechters na een zitting de zaken met hem door? belachelijk!
mijn dochter zegt nergens dat de school bepaalt of iemand aansprakelijk gesteld wordt, al zou ik het advies van een leraar in zo'n zaak veel betrouwbaarder (en vatbaar voor opvolgen daarvan) vinden dan het juridisch advies van iemand die na een studie van vermoedelijk tien minuten het al tot fietsenstallingbeheerder heeft geschopt!
heel goed overigens dat je, net als ik altijd al doe, alleen het gedeelte dat relevant is aanhaalt, spaart veel ruimte en benadrukt het onderwerp, meer schrijvers moesten een voorbeeld aan ons nemen.