Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 24-05-2012 05:43:02
Elektronica & TV

Sony bravia conaxmodule digitenne stuk

Bij satelliet kijkers zijn deze modules bekender voor canaal digitaal en andere betaalde zenders.

meestal sneuvelde het apparaat en zelden de module.
de kpn heeft een iets duurdere met software erin en soms is een update voldoende en als je die mis te kan het zo gaan storen.

nu ziggo en upc ze ook voor digitale kabel tv gaan gebruiken, de eerste losse kasten waren ook een ramp kun je daar ook problemen verwachten.

de modules kunnen soms vrij warm worden dus daardoor in problemen komen maar kpn heeft er belang bij goede lang wekende kaarten.
omdat er geen keuze is, je moet er een met kpn logo kopen omdat universele niet werken zullen ze om u als klant te behouden en de rest van nederland niet af te stoten meestal langer service en coulance bieden als ze slim zijn.

wel moet je een moduul op de juiste manier invoeren omdat bij verkeerd om deze stuk kan gaan.
zowel de moduul als apparaat en vroeger toen ze vaak in laptops gebruikt werken sneuvelde ze wel eens bij verkeerd om gebruik.
dit is afhankelijk hoe de tv in uw geval gemaakt is.
enkele geven slechts een foutmelding dat het verkeerd om zit.

het kan dus zijn dat uw moduul niet stuk was maar is omgeruild met andere na nieuwe software inzetten.
ik gebruik daarom mijn oude laptop uit 1994 nog regelmatig voor dit soort klussen.

ik weet dat er universele modules verhandeld worden met kaarten waardoor zowel digitenne als ziggo en upc omzet mis lopen, net als canaal digitaal enkele jaren terug op duurdere over moesten om de verkopers van illegale zelf van software voorziene kaart lezers (moduul) en kaarten ( gratis van benzine pomp) uit te schakelen.

ik kijk zowel kabel tv als digitenne via dus zonder te betalen.
mag niet maar werkt wel.