Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jpm
jpm - 24-05-2012 18:17:34
Computers & Telefonie

Kapotte processor en garantie

Dit is in de eerste plaats een zaak van (niet alleen vóór) ouderen. hoe komt het dat zij hun kinderen zo hun gang laten gaan? wellicht is de reden dat zij zelf vroeger zoveel hebben gedronken en daarmee ook hun hersenen hebben aangetast? dat ze daarom niet in de gaten hebben dat hun kinderen dat gedrag kopiëren? op zijn minst kunnen ze niet meer als goed voorbeeld dienen en hun kinderen dat toestaan kan weleens betekenen dat ze daarmee die kinderen willen zeggen: "kijk eens wat een goede ouders wij toch zijn".

verbieden in de supermarkten? dan krijgen de slijters ook deze drank te verkopen, dezelfde slijters die zelfs mijn schoonmoeder (totaal niet meer mobiel maar wel verslaafd aan drank) de drank met dozen tegelijk komen thuisbrengen. en dan niet zwakalcoholisch, maar echt rum, wodka en whisky.
deze slijters dan laten zorgen dat ze kinderen onder de 16 geen drank verkopen is een utopie. als ze graag aan verslaafden verkopen, dan verkopen ze ook graag aan kinderen.

ik ben er een voorstander van dat mensen een legitimatiebewijs (id) bij zich dragen, net als de overheid. laat deze overheid nu eens zorgen dat daar een chip op zit die laat detecteren door speciale poortjes dat de drager nog geen 21 is. de drank in supermarkten in speciaal daarvoor ingerichte slijterij-afdelingen laten verkopen waarbij de kopers door een detectiepootje moeten. de techniek moet er toch echt al zijn om te detecteren dat mensen onder de 21 het poortje passeren (luid signaal, zoals bij diefstaldetectie).

waarom 21? sinds we weten dat mensen tot ongeveer 23 jaar nog een ontwikkeling van de hersenen ondergaan is het redelijk dat alles wat de hersenen voor die tijd kan aantasten moet worden tegengegaan. dan blijft er nog 2 jaar speling, ik weet het. laten we zeggen: dat is voor de mensen die nooit enig verstand zullen krijgen, dan hoeven ze niet ál te lang te wachten voordat ze zichzelf naar een snelle verslaving toezuipen.