Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

pavake
pavake - 24-05-2012 23:44:47
Vrije tijd & Tuin

Btw podia-kunst kan gerust naar 21 %

Helaas proef ik in deze stellingname een behoorlijke portie afgunst en jaloezie.

vooral gedreven door de zinsnede: "dat deel v.d. bevolking die regelmatig in deze richting uitgaat, kan gerust de 21% betalen"

dat deel van de bevolking waar je het hier volgens mij over hebt (de bovenmodale inkomens) betaalt echter ook al 52% belasting over een deel van hun salaris; komt voor geen enkele toelage of subsidie in aanmerking, en werken doorgaans hard voor de kost.

het gaat me er niet zo zeer om of ik het kan betalen, maar wel om wat er met dat geld gebeurt. een muzikant zingt echt niet beter als ik meer btw betaal op het kaartje.
nee, dat extra geld dat aan mij gevraagd wordt als ik een avondje uit ga, gaat weer richting de sociale dienst, zodat ze weer een uitkeringstrekker kunnen sponsoren in plaats van hem aan het werk te zetten
(ik chargeer hier even bewust even, immers, zo wordt er ook gesproken over de boven modaal verdienende mensen)

als je uitgaat bij een btw tarief van 21%, betekent dit dat ik voor een kaartje van €100 bruto ongeveer €208 moet verdienen (ik betaal 52% belasting), en dat de fiscus uiteindelijk €129 opgestreken heeft voordat ik de voorstelling zie. (52% loonbelasting en 21% btw)
het gaat me er niet om of ik het kan betalen, maar als ik met vrouw en 3 kinderen naar zo'n voorstelling toe ga, heb ik genoeg belasting betaald om het soostrekkend gezin met 3 kinderen een maand te onderhouden.

het gaat me niet om het kunnen betalen, maar wil ik het op deze manier wel betalen? die mensen die het "kunnen" betalen, dragen zowieso al een groot deel bij aan het onderhoud van de minder bedeelden. hier hoor je me niet over klagen, maar ga dan aub niet lopen z....n over dit soort onderwerpen