Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jokesk
jokesk - 25-05-2012 19:06:01
Computers & Telefonie

Kapotte processor en garantie

Ondanks dat ik in mijn familie 2 familieleden, in het verkeer, heb verloren door alcoholmisbruik en 1, door de vernietigende werking in de organen, blijf ik het betutteling vinden.
voor die toch drinken en achter het stuur kruipen moet er een gevangenisstraf + verplichte dure cursus en na de straf alsnog een alcoholslot in de auto moet komen.
zo komt de verantwoordelijkheid bij de drinker goed hard aan.
je vrijheid en geld kwijt raken is vaak toch een iets wat niemand graag kwijt raakt.
ben je alcoholist en wil je persé drinken en moet je daarvoor naar de slijterij daarvoor.... dat is iets voor iemand die perse alcohol wil echt geen drempel.
in de slijterij is zoveel andere drank aanwezig wat je nieuwsgierigheid prikkelt en je daar ook nog aangemoedigd wordt om het ook eens uit te proberen.

in mijn familie had ik een tante die zelf voor de fles naar de slijterij ging want daar had ze meer keus.
ze werd door de familie daar ook op aangesproken. helaas hielp het niet. waarschijnlijk is dat ook er te weinig kennis is om met dit soort zaken goed om te gaan.
gevolg was alleen dat er meer stiekem, zoasl vele alcoholisten, werd gedronken.

verder zijn er veel slijterijen die drank aan huis bezorgen. (ah is niet de enige die aan huis bezorgd)
volgens mij is dat wel heel aantrekkelijk.
zo hoef je niet eens de deur er voor uit.
het gebeurt zelfs regelmatig dat, als je veel afneemt, met je klantenpas e.d. korting krijgt.
daar al eens aan gedacht?

zelf gebruik ik 1 á 2 glazen wijn op zondag bij het eten als dat iedereen doet zou deze discussie niet gevoerd worden.
helaas is het nog steeds nodig.
misschien dat er ooit iets gevonden wordt waardoor het drankprobleen terug loop.

er zijn landen waar alcoholische dranken peper duur of verboden is.
kennelijk is het stoken van alcohol makkelijk want dat kom je daar veel tegen. dat het risico's geeft zoals verslaafdheid en doden door het slechte alcohol weerhoud het ze niet om toch illegaal alcohol te maken, verkopen of te kopen terwijl je als koper niet weet wat er allemaal in zit en hoe hoog het alcoholpercentage is.

een oplossing zit dus niet in de prijs, speciaalwinkel, verbod e.d.
ik denk dat voorlichting (door o.a. slachtoffers of/en iemand die schade heeft aangericht) op scholen, posters bij disco's, café's e.d. en ouders die hun kinderen duidelijk maken wat alcoholgebruik kan aanrichten een beter resultaat kan gaan geven.

het zou goed zijn dat je, als ouder, via postbus 51 een voorlichtingspakket kon krijgen zodat je als ouder de kennis kan opdoen om je kinderen echt goed te kunnen voorlichten en door de meest gevaarlijke leeftijden, waar je kind in aanraking met alcohol kan komen, kan begeleiden.
ook scholen zouden misschien ook goed geholpen zijn als er goed voorlichtingsmateriaal voor handen is. (misschien het thema drankgebruik heel regelmatig in de lessen van levenbeschouwing e.d. opnemen en regelmatig laten terug komen want 1 lesuurtje in een leerjaar, daar schiet je niets mee op)
dat is iets wat ik nog mis.
zou dat niet al de eerste stap zijn om mee te beginnen?