Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ft
ftm - 26-05-2012 21:11:32
Computers & Telefonie

Kapotte processor en garantie

@ cathja vrijdag 25 mei 2012, 09:03:

je schrift over dronken jongeren die in het ziekenhuis worden opgenomen:

"nee, dan worden ze weer vertroeteld op de i.c. als het erg uit de hand gelopen is en kosten ze de maatschappij op deze manier handen vol geld."

opvallend vind ik het dat als vrijheid van handelen ter sprake komt vaak wordt afgeweken van dat argument en men vervolgens met de kosten van bepaald gedrag (en dus van de vrijheid van handelen) op de proppen komt.

mijn vraag is dan: gaat het nu om de vrijheid van mensen of om geld?
met andere woorden: is het nu zo dat vrijheid wel een belangrijke factor in onze maatschappij is, maar dat het geen geld mag kosten?
moet men dan alleen gedrag bekostigen dat niet onverstandig is?

dat men bijvoorbeeld wel premies voor ziektekosten en andere hulpverlening mag opbrengen, maar dat dat alleen mag worden besteed aan "verstandige" zaken?

wat betekent dan de grootste verworvenheid van onze samenleving (de vrijheid) dan nog? moet alles in geld worden afgewogen en beoordeeld?