Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ca
cathja - 26-05-2012 23:36:47
Computers & Telefonie

Kapotte processor en garantie

@ ftm:

het zal duidelijk zijn dat ik niet bij machte ben om jongeren geboden of verboden op te leggen, evenals het afdwingen van 'verstandig gedrag'. ik denk dan ook dat primair de ouders hierin een opvoedende dan wel corrigerende taak hebben! als je stelt dat mensen keuzevrijheid behoren te hebben (want dát maakt het leven nou juist zo 'leuk'), dan vraag ik mij af in hoeverre jongeren van pakweg 14, 15 jaar oud al keuzes kúnnen maken. volgens jou is informatie het enige wat we de jongeren kunnen aanbieden, óf we moeten richting een 'dictatuur'. dat laatste neem ik even niet serieus, maar voorlichting én controle op leeftijd als er alcohol wordt gekocht, zijn zaken waar onze aandacht op gericht moet zijn.
ik denk dan ook dat de voorlichting in het gezin moet beginnen, maar wat mij betreft uitgebreid kan worden naar het onderwijs. nog altijd vinden veel stevige drinkers dat drinken 'stoer' is, en ik vraag me dikwijls af of het nou écht zo lekker is om stomdronken te worden, of dat het kopieergedrag is. bang om niet bij 'de groep' te horen.
als we denken dat we door niets te doen en de jongeren maar hun gang te laten gaan ("we zijn zelf ook jong geweest" e.d.), lopen ze mogelijk blijvende gezondheidsschade op. de groep z.g.n. coma-zuipers is dan misschien niet de allergrootste groep jongeren die over de schreef gaan, maar vergeet ook niet een hele grote groep jongeren die ook veel en veel teveel drinkt, maar nog niet in het ziekenhuis terecht komt. deze jongeren geven op vele andere manieren vaak ernstige overlast in de samenleving!
ik heb zelf ook kinderen (inmiddels niet meer thuiswonend) en deze hebben zich altijd behoorlijk gedragen, dus denk niet dat ik geen recht van spreken heb. ik heb mijn kinderen ook voorlichting in dat opzicht gegeven en ik kan alleen maar zeggen dat dit heeft gewerkt. alleen domweg verbieden was er bij ons niet bij. zo kan het dus ook.