Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ft
ftm - 27-05-2012 23:19:45
Computers & Telefonie

Kapotte processor en garantie

Nogmaals: cathja, je vertelt wel trots hoe jij denkt binnen jouw gezin je kinderen van drank af te hebben gehouden, maar dat is niet het topic van deze discussie.

laat ik dan nog maar één keer extra duidelijk zijn.het gaat er bij dit onderwerp om welke wettelijke maatregelen jij zou willen treffen om jouw doelgroep van het drinken af te houden, zonder volwassenen in hun vrijheid te beperken.

immers: het groepje dat zich aan drank overmatig tegoed doet is héél klein. echter de media vinden dat drankprobleem een fijn onderwerp, want het valt niet mee iedere week weer een spectaculair en kijkcijferverhogend item te produceren.
en jawel: het land spreekt de volgende dag ach en wee over zoveel schandalig gedrag van de jeugd van tegenwoordig.

even een testje en dat geldt ook voor bambammetje en reacteur (en niet googelen): hoe hoog is het percentage jongeren onder de 18 dat zich aan drankmisbruik schuldig maakt? èn: hoe hoog is dat percentage t.o.v. de 16,6 miljoen ?
als je dat weet heb je recht van spreken en kun je je een oordeel vormen over het onderwerp van deze blog: "verbied alcohol in de supermarkt", waarmee je ook alle volwassen mensen treft.

of dacht je soms dat het verbod op verkoop onder de 16 jongeren afhoudt van drinken en dacht je nu echt dat verkoop in speciale winkels dat ook doet?
kom nou: heroïne en cocaïne zijn verboden en toch kan iedereen die dat wil eenvoudig aan dat spul komen.

kijk trouwens even naar zweden en noorwegen waar zulke strenge drankwetten gelden. nergens ter wereld wordt zoveel gezopen en rijden dronken automobilisten als in die landen. véél en véél meer dan in frankrijk, waar je in elke supermarkt alle soorten (ook sterke) drank kunt kopen.

als je zoals in frankrijk, gewend bent alcohol als een normaal aspect van het leven te beschouwen in plaats van als een verboden (dus aantrekkelijke) vrucht, dan ga je er ook rustiger mee om.

nee, verbied het toch vooral! dat zal ze leren, die jongeren! ze zullen dan vast brave geheelonthouders worden.