Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ha
hanneke - 29-05-2012 09:22:21
Vrije tijd & Tuin

Btw podia-kunst kan gerust naar 21 %

Het hele songfestival is een groot (en in mijn ogen volledig mislukt) experiment. dat mag wat mij betreft direct worden afgeschaft. en ja, daar mag de subsidie wat mij betreft dus ook direct vanaf.
maar daar gaat het niet om.
dat is namelijk niet de podiumkunst die wordt geraakt door de btw-verhoging. we hoeven namelijk geen btw te betalen om een kaartje te kopen voor het songfestival, om er toch naar te kunnen kijken.
maar wat wel geraakt wordt, zijn de makers van prachtige nederlandstalige liederen zoals maarten van roozendaal en theo nijland, of muzikale producties als de mattheus passion (en nee, niet die vercommercialiseerde versie met sieb of danny, maar die versies die ieder jaar worden uitgevoerd in de kerken en op de podia), theaterfestivals als de parade, toneelgezelschappen, orkesten, enzovoorts. en dus ook die uitvoerders van de negro spirituals, jazz (afgezien van het ook al vercommercialiseerde north sea jazz), soul, reggae en ska.
tot slot: ik weet niet of er meer mensen naar experimentele muziek komen luisteren als de kaartjes goedkoper zijn. maar ik weet wel zeker dat er minder mensen komen als de kaarten 15% duurder zijn.