Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ha
hanneke - 29-05-2012 11:04:18
Vrije tijd & Tuin

Btw podia-kunst kan gerust naar 21 %

Alles van de publieke omroep wordt gesubsidieerd hoor. dus dan moeten we de publieke omroep als geheel maar afschaffen. maar dat is weer een heel andere discussie.

u stelt dat mensen die naar het theater gaan "makkelijk" die 21% kunnen betalen. echter, dat houdt wel in dat als de totale bestedingen gelijk blijven (wat nog een optimistisch uitgangspunt is), er in ieder geval 15% minder kaarten gekocht kunnen worden. dat houdt vervolgens weer in dat er gezelschappen over de kop gaan.

daarnaast is het in de huidige tijd lang niet meer zo eenvoudig is om de aandacht van het publiek te krijgen. in de tijd van het ontstaan van de genoemde muzieksoorten was dat vele malen makkelijker. het verhogen van de btw en het schrappen van subsidies, zorgen er dus voor dat er veel minder nieuwe muziek zal ontstaan.

de combinatie van die twee maatregelen (verhoging van de btw én schrappen van subsidies) zal onvermijdelijk een enorme verschraling van onze cultuur tot gevolg hebben. het enige dat overblijft is massavermaak. zanger rinus, frans bauer, joop van den ende. op zich niks mis mee, en ieder zijn ding enzo, maar ik ga liever naar kleinkunst. en als dat inhoudt dat ik niet op vakantie kan? dan is dat zo. het is dus niet zo dat ik "even makkelijk" nog even 15% meer kan betalen voor al die kaarten. ook ik moet dan gaan kiezen, en zal dan dus minder voorstellingen bezoeken. en zo zal het voor heel veel mensen zijn.