Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 30-05-2012 13:44:07
Computers & Telefonie

Externe hardeschijf

Fa schreef op woensdag 30 mei 2012, 12:37: bij apparaten en printers staat hij er gewoon bij als ik hem op mijn pc heb aangesloten.
mastag.onder schijfbehheer komt de samsung schijf komt niet in beeld.
heb je in schijfbeheer wel ver genoeg naar beneden gekeken (omlaag scrollen), in de kolom waarin ook schijf 0 staat?

apparaten en printers toont ooit geïnstalleerde hardware, ook als deze niet is aangesloten of gedetecteerd.
jouw schijf zou er in schijfbeheer zeker bij moeten staan, als deze in apparaatbeheer staat en hier geen fouten vermeld worden.

als de schijf niet foutloos in apparaatbeheer is te zien, controleer dan de voeding voor de externe schijf. zet de schijf eerst aan en doe dan de stekker in het stopcontact, als je een adapter voor de schijf gebruikt. gebruik je geen adapter, maar een kabel met twee usb stekkers an de pc zijde, sluit dan de harde schijf aan op twee usb poorten, voor extra voeding.

klik met de rechter muisknop op computer (startmenu) en kies beheren. selecteer apparaatbeheer en controleer of de harde schijf daar foutloos bij staat. als de usb-schijf er staat en geen fout vermeld wordt, ga dan naar schijfbeheer, klik met de rechtermuisknop op de schijf en kies initialiseren..

citaat uit help van schijfbeheer:
nieuwe schijven initialiseren
klik in schijfbeheer met de rechtermuisknop op de schijf die je wilt initialiseren en klik vervolgens op schijf initialiseren.
selecteer in het dialoogvenster schijf initialiseren de schijven die je wilt initialiseren. je kunt aangeven of de partitiestijl mbr (master boot record, hoofdopstartrecord) dan wel gpt (guid partition table) moet worden gebruikt.