Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

edrick3
edrick3 - 31-05-2012 15:50:19
Vakantie & Reizen

Blaaspijpjes

@vladja,

foutje van de ambassade: gisteren (1 maart 2012) meldde de nkc op gezag van de franse ambassade dat een aantal nieuwe verkeersregels alleen voor franse automobilisten zouden gelden. vandaag (2 maart) liet de ambassade weten verkeerde informatie te hebben verstrekt. ook buitenlanders moeten vanaf 1 juli twee blaaspijpjes bij zich hebben. vanaf november wordt er beboet.
dit staat ook op andere sites.
dat is wat tenormin bedoelt.

de blaaspijpjes zijn bedoeld om te kunnen controleren of het alcoholpromillage de toegestane hoeveelheid (0,5 promille) niet overschrijdt. het gebruik van de pijpjes is echter niet verplicht. wie de testers niet bij zich heeft riskeert een boete van 11 euro.
er is nog wel een probleem: voorlopig is er nog geen lijst met erkende ademtests omdat de overheid nog volop bezig is met het uitwerken van richtlijnen. hoe je als buitenlander aan zo'n test moet komen is ook niet duidelijk. wel brengt de automobile club zelf alvast een test op de markt: het blaaspijpje met zakje voor eenmalig gebruik gaat 1 euro kosten.
(bron: puuropreis)

met vr.gr.