Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 03-06-2012 14:15:00
Geldzaken & Recht

Ik krijg geen creditcard bij de abn amro. wat nu?

Beste hannahs.

ik heb een paar jaar geleden precies hetzelfde gehad, maar dan bij de rabobank. al meer dan 40 jaar klant van rabo, weten dus precies wat er inkomt en uitgaat. kreeg je eerder bij wijze van spreken bij elk pakje je boter een cc, ik had 'm toen niet nodig, dus nooit op ingegaan.

nu jaren later en ik veel via internet doe en soms wel eens een hotelletje wil boeken, wordt er om een cc gevraagd, dus zo'n jaar of 3 geleden maar eens een cc aangevraagd. keurig geholpen door een jongeman van de bank bij een persoonlijk gesprek en toen werd ons verteld, dat het beter was om deze mensen (wij dus) geen cc te verstrekken, daar ons inkomen te laag zou zijn. (aow met klein pensioentje en klein inkomen van mijzelf) en dat alles gecontroleerd via bkr, aldus de bankmedewerker.

ik was erg verbaast en eigenlijk ook wel boos over. nooit een wanbetaler geweest, nooit ergens achterstanden van gehad, alleen een wat lager inkomen dan eerder. cc werd dus geweigerd door de bank, die zegt het advies van bkr op te volgen.

in die tijd had ik ooit een keer via internet meegedaan aan een of andere enquete, waarin gevraagd werd of ik belangstelling had voor een visa cc en heb toen ja ingevuld. binnen een paar weken werd ik gebeld door visa en heb hen het een en ander uitgelegd. om verder een lang verhaal kort te maken, binnen 3 weken had ik een visa cc, waar ik nog steed heel blij mee ben. gebruik 'm ook alleen maar als het noodzakelijk is, dus niet om alles op afbetaling te doen, maar echt gewoon voor mijn gemak. ik zou dus zeggen... kijk en informeer eens verder dan je eigen bank.