Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 05-06-2012 20:58:24
Geldzaken & Recht

Voedselbank - vette mercedes - klonkers goud

Ik heb soms ook aan mijn twijfels over de screening voor de voedselbank. in mijn vorige baan werkte ik met schuldsaneringen (wsnp). op een gegeven moment werd ik gebeld door een medewerker van de voedselbank, ze deden een soort van herscreening van een persoon. ik heb me toen laten vertellen dat ze dit iedere 3 jaar deden. de persoon die -kennelijk al jaren- gebruik maakte van de voedselbank is uit de wsnp gegaan met een schone lei. de inkomsten van deze persoon lagen ruim boven de beslagvrije voet c.q. bijstandsnorm. zelfs na de schone lei, maakte ze er gewoon gebruik van (terwijl ze dus niet meer aan de boedel hoefde te betalen en daarmee meer te besteden heeft dan de gemiddelde bijstandsklant). deze persoon maakte dus gewoon misbruik van de voedselbank.

daar komt bij dat de meeste personen in de wsnp helemaal geen gebruik (hoeven te) maken van de voedselbank, aangezien inkomsten tot de beslagvrije voet buiten de boedel vallen.