Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hrdwerrorman
hrdwerrorman - 06-06-2012 02:14:55
Huishouden & Energie

Elko soldeerbout

@ ehzdhz: je schrijft: "anders een nieuwe soldeerbout kopen, die hebben toch ook niet het eeuwige leven."

eeuwig is wel heel lang. doch mijn 20 watt ifa-bout gaat, thans wel met een barst in het handvat, al 58 jaar mee. in 1954 gekocht op de firato.
de laatste 40 jaar met minder vermogen in stand-by:
wanneer ik ze weg leg onder het werkblad, dan in een aluminium koker welke kantelt door het gewicht van de bout. deze kanteling stelt een microschakelaar in werking welke een by127 diode in serie met het bout element schakelt. de bout blijft dan op een zacht pitje warm. neem ik de bout weer uit de koker dan kantelt deze weer terug waardoor de micro-schakelaar de volle netspanning op het bout element zet. tegenwoordig wel 10 volt meer dan toen ik de bout kocht.

eeuwig leven...... met deze schakeling ging de bout werkend van de 20-e naar de 21-e eeuw. dat is twee eeuwen. dus toch eeuwig.....;-)

h. (leeft ook al eeuwig)