Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 07-06-2012 18:38:42
Geldzaken & Recht

Voedselbank - vette mercedes - klonkers goud

Hier word ik een beetje franterig van.
hoe vaak het al gebeurd is dat mensen die te boek staan als 'armlastig' meteen worden afgerekend (door wie? degene die het zelf goed genoeg heeft) op het hebben van een auto, het vieren van een paar dagen broodnodige vakantie of zelfs een keer kopen van een kant en klaar broodje bij een benzinepomp -daar word je pas echt arm van, trouwens- ;-) ... meteen staat er een oordeel klaar over dat ze dat dan ook niet mogen hebben/doen...wat hebben we ermee nodig.
niemand gaat voor zijn plezier naar een voedselbank. niemand gaat voor zijn plezier naar een weggeefwinkel. en de enkele die er misbruik van maakt, soit. zulke mensen heb je en hou je, helaas.
ter illustratie van de angst voor misbruik: ik geef al jaren mijn kerstpakket aan een volslagen onbekende via mp (ik kan dat u trouwens aanraden), aan de eerste die reageert; het commentaar wat ik erop kreeg was: 'hoe weet je nou of die persoon het echt nodig heeft?' wat maakt het uit. als iemand zich genoodzaakt ziet om een pakket bij mij van de stoep te halen, zal het wel goed zitten. of anders niet. maar dat is voor hun eigen rekening.


helen