Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 12-06-2012 15:14:14
Geldzaken & Recht

Voedselbank - vette mercedes - klonkers goud

Loreleigil schreef op dinsdag 12 jun 2012, 14:59: longgirl schreef op zondag 10 jun 2012, 13:31: tilburgia heeft het helemaal bij het rechte eind......ook ik kwam tot de conclusie dat er veel mensen met een auto en gouden kettingen de voedselbank binnen gaan. veel mensen kunnen namelijk niet goed met geld omgaan.....ze besteden hun geld in eerste instantie aan luxe, bijv. een tv abonnement met filmnet/sportzender e.d. verder hebben zij vaak een dure mobiel abonnement, een auto ( kost veel geld maandelijks, wel of niet een grote auto) en dure merkkleding??
dus i.p.v deze mensen voedsel en kleding (van het laatste heb ik gelezen dat men dat ook op wil zetten) te geven, zeg ik : geef ze een verplichte cursus "hoe moet ik met geld omgaan"
het effect van het gratis krijgen is hetzelfde als geld naar derdewereldlanden brengen.....dit gebeurd al tientallen jaren.......en er is nog steeds niets veranderd.
leer mensen hoe zij zich zelf kunnen helpen!!!
ik wens je hartelijk drie jaren toe zoals mensen die afhankelijk zijn van de voedselbank ze hebben. dan piep je wel anders. ik sla er af en toe stij van achterover dat mensen als jij nog in deze sprookjes geloven!

toch heeft ze wel gelijk, de meeste mensen, uitzonderingen daargelaten, kunnen niet omgaan met geld en komen daardoor in de problemen!
kijk je wel eens naar een dubbeltje op z'n kant? ook allemaal van die domme mensen die het niet snappen of niet willen snappen!
als er 100 binnenkomt kun je geen 200 euro uitgeven en prioriteiten stellen kunnen ze ook niet!
ik ken ook wel een paar mensen die in de schuldsanering lopen, maar worden eigenlijk niet geholpen om met geld om te leren gaan en vervallen daarom meestal weer in het zelfde probleem! en dan kunnen wij het allemaal weer gaan betalen!
dus een cursus omgaan met geld lijkt me ook wel een goed idee!