Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 20-06-2012 19:23:16
Voeding & Gezondheid

Wat wel en wat niet in de zorgpolis

Vladja schreef op woensdag 20 jun 2012, 18:47: en dan zijn er nog allerhande sporters, doe-het-zelvers, mensen met overgewicht, zuipers, blowers, vette gehaktballen-liefhebbers etc.

vladja

weet je vladja: eigenlijk weet je dus al dat al deze problemen die je noemt een overschrijding zijn van het : zelf "verantwoordelijkheid dragen" beginsel
dus nogmaals ik wil geen mensen zonder zorg laten , maar een verstandige leefwijze mag toch ook wel beloond worden .
dat "verstandig leven "is ook al een offer he en we kunnen het ook sturen door goede richtlijnen vanuit de behandel sektor te promoten, door de opvoeding op scholen goed te stimuleren.
zoals al is gemerkt gaat de overheid zich bemoeien met overgewicht.
dat moet niet nodig zijn .maar als overgewicht een kindermishandeling is wat dan te denken van mensen die roken tijdens zwangerschap of later in het bijzijn van hun kinderen.
overigens wordt je van een vette gehakt bal niet dik .
van teveel koolhydraten die in een gewone boterham zitten wel.
voorlichting is dus een begin : maar wie gaat er betalen voor mensen die willens en wetens een groot beroep doen op de gezondheidszorg door hun leefwijze.
als er straks geen geld genoeg meer is , wat zou jij dan uit het vergoedingenpakket schrappen ?