Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 21-06-2012 12:04:14
Garantie & Verzekeringen

Ziekenhuis specialist verbied het auto rijden, dat dat . en wat zijn de gevolgen

Iedereen wordt geacht de wet te kennen, zegt men, maar dat is natuurlijk niet zo. daarom onderstaand een paragraaf uit de bijlage van de officiële wettelijke regeling eisen geschiktheid 2000, geldend 21.06.2012 :

7.6.3. tia en beroerte

a. groep 1: personen met tia of een beroerte, die niet het gevolg is van een misvorming van de hersenvaten, zijn gedurende twee weken na het ontstaan van de uitvalsverschijnselen ongeschikt voor rijbewijzen van groep 1.

bestaat er na twee weken geen met de rijgeschiktheid interfererende lichamelijke of geestelijke functiestoornis, kunnen zij op basis van het specialistisch rapport van een neuroloog of een revalidatiearts arts geschikt worden geacht voor rijbewijzen van groep 1 zonder termijnbeperking, mits zij adequaat worden behandeld met de geëigende therapie.

bestaat er na twee weken een met de rijgeschiktheid interfererende lichamelijke of geestelijke functiestoornis, dan blijven deze personen ongeschikt voor rijbewijzen van groep 1 tot drie maanden na het ontstaan van de uitvalsverschijnselen. na die termijn is een specialistisch rapport, opgesteld door een neuroloog of een revalidatiearts, vereist.

voor de beoordeling van de geschiktheid is tevens een rijtest met een deskundige op het gebied van de praktische rijgeschiktheid van het cbr vereist. het cbr heeft voor de rijtest een uitvoerig protocol.

bij een positieve rijtest is de maximale geschiktheidstermijn vijf jaar.

----------------------------

groep 1: rijbewijzen van de categorieën a, b en b+e.

het is dus nu verboden om auto/motor te rijden. op z'n vroegst kan je na twee weken een specialistisch rapport laten maken (zal meestal wel langer zijn, dus 3 maanden minimaal). als dat rapport gunstig is, dan moet er nog een rijtest worden afgelegd met een cbr deskundige. die rijtest moet je zelf aanvragen bij het cbr en dat is niet 1 van de snelst werkende overheidsorganisaties. reken dan ook maar op weken wachttijd.

voor het kiezen van een neuroloog of revalidatiearts, zoek er eentje, die regelmatig zo'n keuring doet. die weet welke eisen er gesteld worden, naam is bekend bij cbr als "keuringsarts" en weet hoe zo'n rapport opgesteld moet worden.

om een slogan van een rijksfamilelid te lenen: leuker kunnen we het niet maken (en makkelijker ook niet).

vladja