Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 24-06-2012 13:53:17
Huishouden & Energie

Prijs toy poedel

Hallo allemaal, bedankt voor de warme reacties. @samson2010, de hond heb ik gekocht bij hanepen in luttjewinkel.
ik heb mij ook laten informeren door een bestuurslid van de nederlandse poedelclub. deze persoon is bij hun ingeschreven, maar ze staan op het punt om hem te royeren van de nederlandse poedelclub, omdat hij onbetrouwbaar blijkt te zijn. ook heb ik op internet fora's gevonden waarin dit wordt bevestigd. normaal vermeld ik geen naam en toenaam, maar gezien mijn eigen ervaring en zijn reputatie vind ik dat ik anderen moet waarschuwen. maar ik moet hem wel het voordeel van de twijfel geven. volgens diezelfde poedelclub gebeurt het een enkele keer dat toy poedels een dwergpoedel werpen, andersom kan dit ook gebeuren. het is dus niet mogelijk om verhaal te halen, omdat deze mogelijkheid bestaat. het dier is overigens wel gezond (tot nu toe tenminste, hij is onderzocht door de dierenarts).
het feit dat het dier met stamboom staat geregistreerd bij de raad van beheer van de kynologenclub zegt niet zoveel, omdat zij verder geen controles uitvoeren. aldus de nederlandse poedelclub. overigens kan het bestuur van de club zien of de hond een toy poedel is of niet aan de hand van de kenmerken zoals de grootte van de pootjes, etc. de stamboom kan pas na één jaar worden omgezet, omdat het dier dan volgroeid is. nu gaat het ons niet zozeer om de stamboom, wij hebben geen plannen om te gaan fokken met het dier, maar het is puur bedoeld als huisdier voor onze dochter. het is een heel lief dier en daar gaat hem om. alleen was het de bedoeling dat het hondje zo klein zou blijven. of wij zijn bekocht weet ik niet, de persoon die ik heb gesproken fokt zelf toy poedels en die vraagt € 1.500,00. wel weet ik dit: wil ik weer een toy poedel, neem ik eerst contact op met de nederlandse poedelclub om te vragen waar deze hondjes te koop zijn. deze vereniging lijkt mij wel betrouwbaar.