Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jo
jorisw - 24-06-2012 21:23:49
Geldzaken & Recht

Bezuinigen overheid

[quote=bkkjourney schreef op zondag 24 jun 2012, 20:21]sla een willekeurig woordenboek er op na, bij de betekenis van bezuinigen zul je vinden "besparen, minder uitgeven". wat de overheid doet is idd niet bezuinigen, maar het doorvoeren van ordinaire lastenverhogingen.

als de overheid echt op de uitgaven zou gaan bezuinigen dan wordt je niet blij vrees ik. als de overheid minder gaat uitgeven betekent dat:

- 10.000-en ambtenaren ontslaan (wat uiteindelijk desastreus is voor de echte economie, een ex-ambtenaar met een uitkering heeft immers niet veel meer besteden)
- uitkeringen korten
- geen uitgaven meer doen aan de nederlandse infrastructuur.
- korten op de zorguitgaven (verzekeringspremies zijn ca. 25% van de totale zorguitgaven, de rest komt uit de algemene middelen)
- korten op onderwijs
enz, enz.