Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

remi
remi - 25-06-2012 12:26:10
Vakantie & Reizen

Vakantie

[quote=donna schreef op donderdag 21 jun 2012, 23:59]op 16 mei heb ik al gewezen op singapore airlines:

donna woensdag 16 mei 2012, 14:28

ik heb even wat zitten kijken op de site van singapore airlines. zij vliegen van schiphol naar bali. ik kan daar niet vinden dat een begeleider verplicht is, er is een rolstoel beschikbaar op het vliegveld en tijdens de vlucht en het personeel rijdt u daarmee zelfs naar het toilet als dat nodig is. verdere (medische) assistentie wordt niet gegeven.

http://www.singaporeair.com/en_uk/travel-information/wheelchair-mobility-aids/

er staat dat het toilet rolstoelvriendelijk is, maar dat is niet belangrijk, want je schrijft dat je hiervoor al maatregelen genomen hebt. dan lijkt niets een reis nog in de weg te staan.

ik denk overigens dat klm fout zit, want in de nieuwe regelgeving mogen ze je niet weigeren.

ik heb singapore een email gestuurd met de vraag of ik alleen mocht vliegen. dit was hun antwoord: bedankt voor uw email. ik neem aan dat ik in het nederlands kan antwoorden. het is geen probleem voor ons als u rolstoel gebonden bent. als u zelfstandig kunt eten en naar de toiletten kunt gaan dan is het geen probleem om alleen te reizen. als dit niet het geval is, dan dient u een medereiziger te hebben die u assisteerd. wij kunnen tevens een rolstoel aanboord regelen waardoor u zich vrij kunt bewegen door het toestel.

toen heb ik de volgende mail gestuurd: bedankt voor je email. ik zal u een en ander uitleggen, ik had al eerder aangegeven dat ik niet kan lopen of staan. ik kan zelfstandig eten en drinken, met andere woorden ik ben zelfredzaam. ik kan wel zelfstandig naar de wc gaan, maar weet niet of het toilet in het vliegtuig ruim genoeg is.

kunt u mij hier indormatie over geven?

dit was hun antwoord.

bij deze kom ik terug op uw vraag omtrent onze rolstoel aan boord.
helaas, deze rolstoel is alleen te gebruiken tot de deur van het toilet aan boord.

dus maw de toilet is niet rolstoelvriendelijk, jammer.

(rolstoelvriendelijk is een situatie waarin een rolstoelgebruiker zich kan vrij verplaatsen zonder dat er belemmeringen ontstaan door de inrichting of indeling van de ruimte waarin de rolstoelgebruiker zich bevindt.)

dus dat betekend dat ik defenetief met begeleiding ga (moet) reizen.