Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mi
miepje58 - 26-06-2012 11:51:02
Geldzaken & Recht

Gewenste doorstroming huurwoning wordt bestraft.

[quote=carola.83 schreef op vrijdag 22 jun 2012, 22:01
als er alleen uitkeringsgerechtigden en minima in wijken achter blijven, is het binnen de kortste keren een achterstandswijk. dat beleid hebben ze jaren geleden al eens gevoerd: alleen mensen met een laag inkomen kregen toen een woning in een bepaalde wijk (lage huur). die woningen zijn de afgelopen decennia allemaal plat gegooid. totaal uitgeleefd.
bovendien is het niet goed voor de middenstand.

.

ja, en daarom, toen onze wbv een mooi rijtje van 26 nieuwe huizen bouwden, deden ze het als volgt: 4 huizen koop, 22 huizen sociale woningbouw. maar nu: er is behalve wij precies één stel van middelbare leeftijd met een gewone baan. het héle rijtje sociale woningbouw is verder gevuld met gescheiden vrouwen met één kind of zelfs alleenstaanden.
ze hoopten met deze 'gemengde' bevolking een leuke straat te maken. mis dus! er is heel veel overlast van bepaalde buren en diverse huizen zijn na 2 jaar al uitgewoond. gek genoeg hebben wij, maar ook het andere oudere stel, wél een leuk contact met de mensen in de koopwoningen. dat zijn jonge gezinnen.
het werkt niet hoor, mensen uit (zeer) verschillende sociale klassen bij elkaar zetten. de straat is er niet beter van geworden.

overigens woonden wij hiervoor in een 'dure' buurt, we huurden particulier. je wil niet wéten wat een overlast we daar hadden van mensen mét geld, maar zonder manieren... maakt dus ook niks uit.