Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jo
jorisw - 26-06-2012 15:51:23
Geldzaken & Recht

Gewenste doorstroming huurwoning wordt bestraft.

[quote=carola.83 schreef op dinsdag 26 jun 2012, 14:38].....het werkt niet hoor, mensen uit (zeer) verschillende sociale klassen bij elkaar zetten. de straat is er niet beter van geworden. ......

ook ik vind het niet werken. ben niet de enige blijkbaar, want veel koophuizen in plat gegooide en opnieuw opgebouwde wijken, raken ze de koopwoningen niet kwijt, omdat er veel sociale woningbouw is.

ik zie het bij mij in de stad ook. de gemeente probeert het iedere keer weer, maar het werkt niet. om een "vogelaarswijk" te verbeteren zijn hele fraaie apartementen ontwikkeld in de (voor die buurt) wat duurdere klasse. maar de praktijk is dat er maar weinig kopers zijn die het aandurven om daar in te investeren. verbeterplannen bedenken is leuk als het niet om je eigen geld gaat. maar als je minimaal 250.000 euro gaat investeren als particulier in een buurt die beter moet gaan worden of je kan dat geld in een buurt investeren die al goed is, dan is de keuze makkelijk gemaakt.

andersom heb ik het ook gezien: mensen uit de volksbuurten die verhuisden naar de "sjiekere" buurten en al gauw weer vertrokken omdat ze er niks aan vonden.