Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 28-06-2012 12:46:33
Voeding & Gezondheid

Wat wel en wat niet in de zorgpolis

Concierge schreef op woensdag 20 jun 2012, 19:35: misschien is het een goed idee om verbandmiddelen en geneesmiddelen ook naar een soort voedselbank te brengen
apothekers vragen veelal om teveel gekregen medicijnen, verbandmiddelen ed terug te brengen, echte doet niet iedereen dat, patienten hebben er immers zelf voor betaald en verband kan later nog van pas komen (bij mij al zo geweest).

bijna alles is al uit de basis verzekering gehaald en aanvullend verzekeren voor tandarts of bril/lensen is vaak duurder dan geld opzij leggen...

wat er volgens mij moet gebeuren is dat er geen bonussen meer moeten bestaan, dat de salarissen en ontslagregelingen van die hoge managers enorm worden ingekort (tot ver onder de balkenende norm, want minister president bestuurt een heel land en niet alleen een ziekenhuis of zorginstelling), dat de verpleegkundigen veel minder moeten opschrijven (in verzorgingshuis waar ik stage liep waren ze daar al een uur aan kwijt, want alles moest opgeschreven worden), dat patienten minder en ook goedkopere medicijnen en verbandmiddelen meekrijgen (als dat kan, niet iedereen reageert goed op goedkopere variant van hetzelfde medicijn), de verzekeraar/instellingen moeten niet zoveel winst willen maken en mensen met een beter salaris zouden ook meer moeten betalen dan mensen met een ww of minder groot salaris (particulier-ziekenfonds, minder romslomp in papierhandel) en sommige artsen mogen wel op empathie cursus zodat ze patienten niet gelijk wegsturen (dan komt zo iemand niet nog 10x terug of gaat op eigen houtje naar eerste hulp om maar serieus genomen te worden)... denk dat als dit gebeurd er al veel geld zou overblijven, en voor een ieder die betrokken is bij de medemens en teveel tijd om handen heeft, ga naar een verzorgingshuis of gehandicapteninstelling in de buurt en ga met die mensen wandelen of een praatje maken :) scheelt de verpleegkundigen aan tijdsdruk en verrijkt je leven!