Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mj
mjvanduijn - 29-06-2012 14:54:40
Voeding & Gezondheid

Sulfietallergie

Beste mensen die een sulfietallergie hebben ( en dus waarschijnlijk astma hebben waar de allergie vaak mee samen hangt ),

ik zou bij deze iedereen sterk adviseren om rode wijnen te drinken en dan het liefst op biologisch dynamische wijze gemaakt. dit is een wijnbouwmethode die een stapje verder gaat dan de biologische wijnbouw en hier worden de wijnen (nog) natuurlijker gemaakt met de het uiterste respect voor de natuur. met andere woorden, geen ingrepen maar de natuur zij ding laten doen en uiteraard geen chemische bestrijdingsmiddelen, pesticide, herbiciden etc gebruiken.

mocht je niet zo fan zijn van rode wijn adviseer ik om met een lichte ( niet houtgelagerde ) pinot noir te beginnen aangezien dit wel vrij soepele wijnen zijn.

matetic ( chili ) werkt bijvoorbeeld biodynamisch ( biologisch gecertificeerd ). dit is te bestellen via mvdwines.com.

tevens is het onmogelijk om zonder sulfiet wijn te maken maar je kunt zeker de krenten uit de pap halen wat betreft slechte wijn. wat daarnaast ook bewezen is, is dat wijn afkomstig van hoger gelegen gebieden uberhaupt veel gezonder zijn.

in bier zit ongeveer 20 gram sulfiet dus dat blijft voor mij vaak het fijnst maar rode wijn op biodynamische wijze gemaakt is voor mij geen probleem. het sulfietgehalte is ook erg hoog bij rode bordeaux wijnen aangezien ze ook nog eens sulfiet gebruiken om de vaten in te spuiten om zo de wijnen lang te kunnen bewaren.

deze informatie is zeer betrouwelijk en up to date aangezien ik aan de wijnacademie gestudeerd heb in 2011