Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jodelie
jodelie - 02-07-2012 09:35:32
Geldzaken & Recht

Postbezorging post.nl ondermaats?

[quote=hereistom schreef op zondag 1 jul 2012, 21:46]een vakbond hebben ze ook niks aan, die doet ook niks, want diezelfde vakbond heeft ook ingestemd om alle fulltime postbodes eruit te werken!

hereistom,

als dit inderdaad zo is, ik neem aan dat je weet waarover je het hebt, dan is dat een zeer slechte zaak! en ik ben het met jou eens dat bij post.nl de vaste banen niet hadden mogen verdwijnen, want:

je moet de werknemers zekerheid bieden, de zekerheid van een vaste baan.
immers:


1) dat inspireert en motiveert mensen meer dan het idee om ieder moment ontslagen te kunnen worden.

2) is beter voor de gezondheid van de werknemers. onzekerheid geeft langetermijn stress en die is, zoals onderhand iedereen kan weten, slecht voor je gezondheid.

3) dat houdt de deskundigheid “binnen de poort”.

4) etc.

het uiteindelijk resultaat van “flexnederland” , flexibele banen? wat merk je er als consument van, want om de consument moet het gaan?

vroeger had je één bedrijf dat ging over de post, telegraaf en de telefoon, de ptt.
ik ben zo “jong”, dat ik nog heb meegemaakt dat je één vaste postbode (zo heten die vroeger !) had. nu zie je steeds nieuwe gezichten, nieuwe bedrijfsnamen, nieuwe logo`s etc. nederland splitst zich op, nederland fuseert, nederland staat op zijn kop, etc.
ergo: verwarring alom!

en om mijn antipoden wat wind uit de zeilen te nemen: het ligt niet aan mijn leeftijd dat ik moeite heb met deze gang van zaken. want als ik mijn oor te luister leg dan hoor ik veel gekerm en geklaag over “flexnederland” .

waar de echte oorzaak ligt van dit alles? bij de dames en heren politici! met name bij de “marktfundamentalisten”. op mijn facebook site heb ik een groep aangemaakt met die titel. daar kan men eventueel deze dialoog voortzetten. ik wil nl. hier niet off topic gaan!

wat ik hierboven over post.nl beweer geldt mutatis mutandis ook voor veel andere bedrijven.

mvg. jo ruijters

© nijmegen, 02-06-12, jo ruijters