Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 04-07-2012 14:47:23
Auto & Vervoer

Fietsband

@jangmcoolen. laten we wel een beetje normaal blijven doen. je hebt wellicht het eerste bericht niet goed gelezen. als je zelf kunt plakken, moet je dat vooral ook doen, als je zelf een band kunt vervangen, eveneens. maar als je een fiets naar een fietsenmaker brengt, dan weet je dat je bij de een 10 euro, bij de ander 20 fof 25 euro kwijt bent.

fietsenmaker is een beroep, dat betekent dat die persoon daarmee zijn inkomen verdient. en dan is het best acceptabel dat je voor een reparatie niet 1 of 2 euro betaalt, maar bedragen zoals de meesten hier noemen. wanneer het vervangen van een binnen- en buitenband noodzakelijk is, dan heb je al 25 tot 30 euro materiaalkosten, een beetje fietsenmaker verricht dat vervangen in een kwartier. komt dus gemiddeld 20 euro arbeidsloon bij. vanuit mijn beroep vind ik altijd: plakken is vaak geen optie. vervangen is sneller.

wanneer ik vraag om een band te plakken, moet een fietsenmaker niet ongevraagd deze band vervangen, en daarbij ook nog de buitenband vervangen. dit hoort niet, je vraagt op zijn minst aan de klant of hij of zij dit goed vindt, en geeft daarbij aan wat dit gaat kosten.

om mensen die dit niet zelf kunnen, nou sukkels te gaan noemen, is wel een beetje erg overdreven. je vindt natuurlijk zelf van niet.