Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ru
ruitenboer - 05-07-2012 23:24:16
Geldzaken & Recht

Advocaat vecht hondenbelasting aan bij europees hof

Blijft een rare discussie. de hondenbelasting werd niet ingevoerd wegens overlast door hondenpoep.
al sinds de middeleeuwen wordt hondenbelasting geheven. het werd ingevoerd om de overlast van met name van zwerfhonden te beperken en om de verspreiding van hondsdolheid tegen te gaan. daarnaast zag de overheid er in de tijd dat de hondenkar als transportmiddel werd gebruikt, een middel in om transportbelasting te kunnen heffen.

mensen noemen in het algemeen de troep op straat hondenpoep. dat is makkelijk want je kunt naar iets ander wijzen en bent zelf vrijgepleit om je troep overal neer te gooien. complete gezinsverpakkingen van mcdonalds. papier, plastic en die vette vieze klodders mayonaise. en dat vergaat niet.
zelfde geld voor blikjes, plastic flesjes, peuken, (plastic) verpakkingen van shag. je komt het allemaal overal tegen.

in tegen stelling tot bovengenoemde voorbeelden verdwijnen dierlijke en menselijke uitwerpselen vanzelf. eén of een paar fikse regenbuien en het is opgenomen door de grond of door het riool gespoeld.

maar zodra we het statiegeld op plastic flessen opheffen juicht (bijna) iedereen.

hondenbelasting is zinloos tegen de strijd om de hondenpoep. dat is dus geen argument. nog sterker, het is voor een aantal mensen (met hond) een argument om het niet op te ruimen.
gewoon afschaffen dus die belasting. maar wel in de standaard apv de verplichting dat de persoon die een dier begeleidt de middelen bij zich moet hebben om het op te ruimen.
dat geldt dus ook voor paarden, die nu vrijgesteld zijn van belasting maar ook aardige hopen kunnen laten vallen op de openbare weg.

en katten, die zullen wel een groot probleem blijven. want hoe controleer je de eigenaar van een poezenbeest? gezondheidstechnisch zie ik liever hondenpoep in mijn tuin dan kattendrollen. de meeste honden gaan één keer per jaar naar de dierenarts en krijgen dan meteen een ontwormingskuur.
helaas geld dat voor katten niet. en toch zijn het echt de katten die voor 95% de zandbakken vol poepen.