Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

maryo
maryo - 06-07-2012 15:50:32
Geldzaken & Recht

Advocaat vecht hondenbelasting aan bij europees hof

Hondeneigenaar van een schattig hondje vind ik het normaal dat ik belasting moet betalen. er staan hondenpoepbakken met een zakjesautomaat. de bakken moeten geleegd en de zakjes aangevuld. daar is personeel voor nodig dat moet worden betaald, al weet ik wel dat het vaak uitkeringen zijn.
het hondje kreeg ik van mijn kinderen die de verzekering, voedsel enz. betalen, maar zelf hebben ze geen huisdieren en vergaten dus dat ik ook de belasting moet betalen. dat heb ik hun gewoon niet verteld en ik betaal in twee keer zelf dat bedrag.
waar ik me vaak aan erger is het feit dat nagenoeg iedereen in ons park zijn hond of honden niet aangelijnd wandelt terwijl dat moet. waar zijn de controleurs...???
ik betaal belasting voor mijn hond dus moet ik ook kunnen rekenen op controle daar waar loslopende honden op mijn hond afvliegen zonder dat hun eigenaar ze terugroepen. de mijne rolde een keer als een bal over het pad omdat twee jonge loslopende honden er mee gingen spelen. sindsdien is de mijne bang geworden voor grote honden. toen ik de eigenaresse zei dat ze toch op z'n minst één van de honden had kunnen aanlijnen werd ze kwaad.

en vorige week liep er een jonge man met twee honden voor me. de zijne renden natuurlijk naar mijn hond toe en zo had die man dus gezien dat ik achter hem liep.
even verder rende een van zijn honden een laagvliegende duif achterna tot hij hem te pakken had. de eigenaar liet hem volledig begaan, ook toen hij de duif wilde doodbijten. ik was zó geschokt dat ik eerst niets kon zeggen, heb uiteindelijk naar hem kunnen schreeuwen dat hij zijn hond had moeten terugroepen.
"die duif kon tóch al niet goed vliegen" schreeuwde hij mij toe terwijl hij op zijn dooie gemak naar zijn hond liep en de duif uit zijn bek trok. de bloedende duif was nog niet dood en kon in de struiken komen waar ik hem niet meer kon vinden. natuurlijk gaat het zo in de natuur, maar wij willen een huisdier en dus moeten we er voor zorgen dat hij geen wild dier wordt.
ik ben er twee dagen lang van overstuur geweest en toen ik de man weer tegenkwam heb ik zijn signalement goed in me opgenomen, in de hoop een controleur tegen te komen en te vragen om eens te letten op dat signalement en de man er op aan te spreken.... maar waar zijn de controleurs in mijn park? ik betaal toch ook hondenbelasting.