Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

op
opf - 07-07-2012 09:03:10
Geldzaken & Recht

Advocaat vecht hondenbelasting aan bij europees hof

Naar mijn menig dienen we de hondenbelasting voor dit jaar gewoon te betalen. na de uitspraak van het europees hof (afschaffen) zullen de gemeentes de hondenbelasting terug moeten storten.
ik ben namelijk tegen hondenbelasting, want ik begrijp deze vorm van belasting heffen niet.
ik had drie honden, daarvoor betaal ik bijna 300 euro hondenbelasting. ik woon met een gezin van drie personen in een eengezinshuis. daarvoor betaal ik 150 euro rioolrechten. daarvoor heeft mijn gemeente een rioolstelsel liggen ter waarde van tientallen miljoenen euro's. het jaarlijkse onderhoud loopt ook in de miljoenen. dan betaal ik eigenlijk een schijntje voor het rioolrecht.
anders is dat met de hondenbelasting. voor die 300 euro moet ik zelf de poep opruimen, mag ik de honden niet los laten lopen, krijg ik een boete als ik geen poepzakje bij me heb. maar er worden geen voorzieningen getroffen. er worden geen afvalbakken geplaatst. de hondenuitlaatplaatsen zijn verwijderd, de hondenlosloopplekken zijn opgedoekt. en als je even niet oplet, drukt de gemeenteraad er nog wel een maatregel door waardoor je nog meer het idee krijgt dat je als hondenbezitter vogelvrij bent voor het aanvullen van de tekorten van de gemeente.

nico