Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 10-07-2012 10:20:19
Geldzaken & Recht

Beneficiaire aanvaarding, moet ik de inboedel verkopen

Beste vraagsteller,
de beneficiaire aanvaarding van een erfenis verloopt altijd via de rechtbank; de inschakeling van een notaris is niet altijd per definitie noodzakelijk.

de boedelbeschrijving gaat naar de griffie van de rechtbank en wordt gevoegd samen met het verzoek tot beneficiaire aanvaarding.

u vraagt wat nu te doen met de boedel?

als het goed is hebt u een zaaksnummer, u kunt altijd voor de zekerheid bellen met de griffie. ik adviseer veel foto,s te nemen van de boedel en deze dan te laten verwijderen, of als u toch moeilijkheden verwacht van schuldeisers, tijdelijk ergens anders op te slaan.

een advertentie plaatsen hoeft niet; ontheffing verkrijgen van de vereffening is echter mogelijk bij deze vorm van aanvaarden als sprake is van een wettelijke benoemde executeur, bij minderjarigheid of curatele, of als er sprake is, m.i in uw geval, van wettelijke verdeling van de erfenis.

mr. m. martens- ferwerda