Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 11-07-2012 14:33:20
Auto & Vervoer

Ervaring met koeriersdiensten?

Snelheid kost geld: een auto met chauffeur kost zeker € 0,50/km; en die moet ook nog terug; dus in totaal 300 km (150 km enkele reis) is dan minimaal 150 euro plus btw. dus reken maar op minimaal 180 euro.
echter, dit is gebaseerd op nu bellen, binnen een kwartier opgehaald, en meteen vervoerd. dat is het snelste, en dus het duurste.
het scheelt enorm als je de paketten al een dag of een paar uur eerder klaar hebt liggen, en ook als je de rit al van te voren weet !
als jij b.v. al weet dat er een rit is volgende week dinsdag, dan kan zo'n bedrijf hem al meeplannen met misschien andere ritten.
als jij zegt: het kan maandagavond al opgehaald worden, scheelt ook.
als jij zegt: dinsdagochtend liggen de pakketten om 08.30 klaar, maar ze hoeven er pas uiterlijk om 19.00 te zijn, dat scheelt ook ! dan kunnen ze de pakketten ophalen, en wachten op andere opdrachten die ook min of meer die kant op moeten.
kortom: kijk van te voren wat je over de rit al weet: wanneer weet je dat de rit zeker is, wanneer kunnen ze de pakketten ophalen, en wanneer moeten de pakketten uiterlijk bij je aankomen. hoe meer tijd zij hebben, hoe goedkoper het wordt. dat heet vaak 'budgetservice'. geef ook duidelijk aan welke minimale eisen je hebt, maar ook op welke punten je flexibel kunt zijn (qua tijdstippen); en zeg dat je de goedkoopste budget-prijs zoekt.
ik heb zelf 10 jaar voor runner gereden (runner.nl).
als je op dag 1 je pakketten aan kan bieden met 'over-night delivery' (=volgende dag) dan kan je b.v. aan bedrijven als gls, koerierscentrale.com denken; als je alles in 1 pakket doet scheelt dat ook kosten. overnight-delivery is overal goedkoper dan vervoer binnen 1 dag!
succes!