Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 11-07-2012 22:02:08
Geldzaken & Recht

Leasecontract cv ketel

Lieber prowl,

inderdaad kunt u (voor een gemiddeld grote woning) voor ongeveer € 2.000,- een top klasse fonkelnagelnieuwe cv ketel laten installeren.

u kunt het dus gewoon hard spelen door de vorige eigenaar aan te zeggen dat u dat ook gaat laten doen door een ander installatiebedrijf en hem (de vorige eigenaar) en de leasemaatschappij niets betaalt, tenzij de vorige eigenaar het gevraagde bedrag verlaagt tot de werkelijke waarde van de huidige 5 jaar oude ketel. bij weigering van de vorige eigenaar kan de leasemaatschappij de oude ketel bij u komen ophalen en dan moeten zij het onderling maar uitzoeken. 15 jaar is overigens ook ongeveer de levensduur van een cv ketel. de waarde van de huidige ketel zal 60% - 70% van de nieuwprijs zijn.

u kunt dit probleem ook beschouwen als een "verborgen gebrek" waarvoor de herstelkosten kunnen worden verhaald op de vorige eigenaar. die was immers op de hoogte van de voorwaarden van de leasemaatschappij en die had hij u bij de koop van het huis moeten laten weten, zodat u er bij uw bod rekening mee had kunnen houden.

gesundheit!
herrdoktoroetker