Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

fotoflex
fotoflex - 13-07-2012 06:32:26
Geldzaken & Recht

Advocaat vecht hondenbelasting aan bij europees hof

Het is al vaker gezegd in deze discussie, maar toch nog maar een keer;
er is géén samenhang tussen de eventuele overlast van honden en de belasting.
hondenbelasting wordt alleen geheven om gaten in de begroting te dichten.
het is ook geen retributie, de overheid mag de opbrengst besteden aan wat hij wil. de belasting is een overblijfsel uit de tijd dat ook belasting op dienstmeisjes en glazen ruiten werd geheven.
het opruimen van zwerfvuil, dus ook hondenuitwerpselen, wordt betaald uit algemene middelen. natuurlijk betalen dan de mensen die geen hond hebben daaraan mee. dat lijkt onrechtvaardig, maar je betaalt aan zoveel dingen mee die je niet zelf veroorzaakt hebt. als iedereen zijn eigen rommel op moet ruimen gaat het al gauw mis. daarom is de stadsreiniging opgericht, en de straten zijn echt schoner dan vóór die tijd.
maar nogmaals; of er wel of geen hondenbelasting wordt geheven, noch de hoogte daarvan, hebben te maken met hoe schoon de straten zijn.