Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 15-07-2012 14:56:47
Geldzaken & Recht

Spanje: "wij krijgen dat geld toch wel"

@tar:
natuurlijk staat maar een fractie van de werkelijkheid in mijn verhaal. alleen een schoolmeester met 8 jaar havo ( om het jaar blijven zitten en geen economie in zijn pakket) zou dit als volledig zien.
waar is de opgebouwde staatsschuld aan besteed: aan zinnige infrastructuur en opleiding bevolking, helpen opzetten nieuwe industrieen, betere gezondheid en langer op zichzelf kunnen blijven wonen of aan leuke dingen voor de mensen ?
waar is de hyp schuld aan op gegaan: oude huizenprijzen opdrijven of huizen verbeterd met goede isolatie en nieuwe constructies, die 100 jaar en langer onderhoudsarm zijn ?
wat dacht u van de niet-vermelde schulden van bedrijven ( ganzewinkel, 105% van de overnamesom, en.. die laten de gemeenten echt niet failliet gaan, electriciteitssystemen idem) en instellingen ( soc woningbouw, zorg).
wat aan (semi-)overheidsinvesteringen, die geld blijven kosten, bijv als in de charleroi en weeze vliegvelden ?
wat aan persoonlijke schulden: voor vakantie of voor start eigen bedrijf...

gewspaarde pensioengelden ? en waar zijn die nu ? in de kelders van de pensioenfondsen ? of al lang uitgeleend aan .. kantoor- en winkelpanden die niet voldoende opbrengen, dus.. afschrijven van uitgeleend geld ?
al jaren in sp, pt, it, gr en fr, die echter maar voor een deel terugkomen ?
ja, andere landen hebben - op papier - veel minder gespaard als nl, en zullen dus merken, dat de financiele wal het maar uitgevende schip heel hard gaat keren. echter, de nl spaarbedragen zijn regels op een balans, waarvan iedereen hoopt, dat ze werkelijkheid blijven. en anders.. zijn die prachtige spaarbedragen net zo veel waard als die reichsmarken in de grote duitse geldontwaarding, in 1923.

ja, de chinezen doen het beduidend wijzer. daarom zei men mij in 1994 al: in 2020 zijn we gelijk aan het westen en in 2050 liggen ze weer op hun knieen voor de drakentroon.
nu al worden de petten geteste wanden van een nieuwe franse experimentele reactor gemaakt in... china. wat nl kenniseconomie ? ja, met onze mond.