Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 16-07-2012 06:37:46
Geldzaken & Recht

Spanje: "wij krijgen dat geld toch wel"

Harryromijn schreef op zondag 15 jul 2012, 14:56: @tar:

gespaarde pensioengelden ? en waar zijn die nu ? in de kelders van de pensioenfondsen ? of al lang uitgeleend aan .. kantoor- en winkelpanden die niet voldoende opbrengen, dus.. afschrijven van uitgeleend geld ?
al jaren in sp, pt, it, gr en fr, die echter maar voor een deel terugkomen ?
ja, andere landen hebben - op papier - veel minder gespaard als nl, en zullen dus merken, dat de financiele wal het maar uitgevende schip heel hard gaat keren. echter, de nl spaarbedragen zijn regels op een balans, waarvan iedereen hoopt, dat ze werkelijkheid blijven. en anders.. zijn die prachtige spaarbedragen net zo veel waard als die reichsmarken in de grote duitse geldontwaarding, in 1923.

ja, de chinezen doen het beduidend wijzer. daarom zei men mij in 1994 al: in 2020 zijn we gelijk aan het westen en in 2050 liggen ze weer op hun knieen voor de drakentroon.
nu al worden de petten geteste wanden van een nieuwe franse experimentele reactor gemaakt in... china. wat nl kenniseconomie ? ja, met onze mond.@ harryromijn,

met de rest van uw verhaal ben ik het eens!; dit bovenstaande geciteerde gedeelte zie ik iets anders.

gespaard vermogen is er wel degelijk, 350 miljard euro staat gewoon op de bank.

het pensioenvermogen is grotendeels belegd in allerlei vormen, klopt ook. en soms(?) is door regelrechte corrupte veel te veel betaald voor b.v. waardeloze kantoorgebouwen, klopt ook.

uiteindelijk moet je wel wat doen met dat geld.

wat het belegde pensioenvermogen uiteindelijk waard is? wat de gek er op dat moment voor geeft, maar als je fysiek onderpand heb, heb je wel nog wat: al is het maar de grond.

niet voor niets kopen de chinezen griekse grond met "toevallig" een haven erop, of technische infrastructuur; wat dat op termijn waard is/wordt niemand weet het.

nederland doet iets heel anders en veel gevaarlijker!; men verschaft leningen door staatsobligaties/eurobonds te gaan opkopen van piigs-landen die later hoogstwaarschijnlijk net zoveel waar zullen zijn als reichsmarken...
griekenland heeft redelijk veel grote eiland te koop staan; eis die b.v. als onderpand, maar vraag onderpand!

wat helemaal ongehoord is en door veel mensen helemaal wordt vergeten; is dat de meeste piigs-landen landen die nu steun vragen nog steeds een goudvoorraad hebben!!!

http://nieuws.goudmarkt.nl/post/2011/05/26/eerste-stap-tot-confiscatie-goud-reserves-griekenland-portugal-spanje-italie-gezet-door-europees-parlement.aspx">goudvoorraad griekenland, portugal, spanje en italië

financiële steun vanuit nederland naar de piigs-landen is prima, maar wel met een (goud)-onderpand!